Εταιρία

1950. Σε ένα μπακάλικο της τότε εποχής, ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη ξεκινά να ψήνει καφέ για τις ανάγκες της γειτονιάς. Με λιγοστές γνώσεις για το καβούρδισμα αλλά με πολύ μεράκι και επιμονή, αρχίζει να πειραματίζεται με διάφορες ποικιλίες όσο αφορά τις απαιτήσεις και τον χειρισμό τους. Δημιουργεί τα πρώτα του χαρμάνια, έχοντας σαν γνώμονα την αρμονική ένωση ποικιλιών τελείως διαφορετικών μεταξύ τους, που όμως καταλήγουν να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς του πελάτες.

Σε αυτό το περιβάλλον γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κωνσταντίνος Μπισούκης, κληρονομώντας από τον παππού του τις συμβουλές και τα μυστικά του καβουρδίσματος, τα αρώματα του σωστά ψημένου καφέ και φυσικά το πρώτο εκείνο ψηστήρι. Έχοντας αυτήν τη σημαντική παρακαταθήκη, ξεκινάει τους δικούς του πειραματισμούς στη δημιουργία χαρμανιών (blends) και στην εύρεση των ιδανικών συνθηκών καβουρδίσματος έτσι ώστε η κάθε ποικιλία να μπορεί να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της.

Σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας έρχονται κάποιες διακρίσεις:

  • 2008, Καφές στο μπρίκι, 2η πανελλήνια θέση
  • 2009, Καφές στο μπρίκι, 2η πανελλήνια θέση
  • 2011, Καφές στο μπρίκι, 3η παγκόσμια θέση (Maastricht, Ολλανδία) με barista τον Κώστα Αράπογλου

Σε αυτό το φιλόξενο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, έρχεται να προστεθεί το 2014 ο Κώστας Τόμτσης, γεωπόνος ΑΠΘ, με εξειδίκευση στον ποιοτικό έλεγχο και την επιλογή του φρέσκου νωπού προϊόντος.